Stroef Ajax behaalt plichtmatige winst op Borac: 2-0

Ajax heeft donderdagavond het laatste deel van het tweeluik tegen FK Borac winnend afgesloten. Zonder zich bovenmatig in te spannen won de ploeg van Marco van Basten met 2-0. Het duel in de Amsterdam ArenA was na de 4-1 zege in Servië niet meer dan een formaliteit geworden. Veel supporters waren er dan ook niet afgekomen op het treffen met Borac, en ook de spelers misten zichtbaar gretigheid om opnieuw met overtuigende cijfers te zegevieren.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

De beste kansen waren in de eerste helft zowaar voor de gasten uit Servië. Eerst werd een voorzet op een haar naar gemist. Enige tijd later kreeg een speler zelfs een compleet vrije kopkans maar faalde opzichtelijk. Zo’n tien minuten voor rust waagde Klaas-Jan Huntelaar een nieuwe poging van afstand. De aanvoerder van de Amsterdammers kapte zijn man uit en haalde uit met links, maar Grahovac zette zijn hand tegen het schot in de hoek.

Met Jeffrey Sarpong voor Sno en Vurnon Anita voor de opnieuw sterk spelende Eyong Enoh kwam er in de tweede helft iets meer schwung in het elftal. Sarpong, die in de kraker tegen Feyenoord zijn eerste doelpunt noteerde, brak uiteindelijk de ban. De invaller nam de bal twintig minuten voor tijd aan en aarzelde niet om de trekker van afstand over te halen. Waar doelman Grahovac eerder uitblonk bleef hij nu het antwoord schuldig.

Het slotakkoord kwam in de blessuretijd. Robbert Schilder, mee opgekomen door het midden, sneed de bal met links aan en passte naar Luis Suárez, die buitenom meeliep. De Uruguyaan gleed half uit, maar werkte de bal alsnog achter de vijandelijke sluitpost en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Loting aanstaande dinsdag
Voor wie al in de startblokken wil gaan zitten om kaarten voor de volgende ronde te gaan halen: De loting voor die poule-ronde is aanstaande dinsdag pas. je hebt dus nog even!

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL


De 1-0 van Sarpong


De 2-0 van Suarez

Ajax – FK Borac 2-0 (0-0)
70. Sarpong 1-0
90. Suarez 2-0

Opstelling Ajax:
Vermeer; Silva, Van der Wiel, Vermaelen, Schilder; Enoh, Sno(60. Lindgren), Vertonghen(65. Anita); Suarez, Huntelaar, Cvitanich.
Wissels: Padt, Lindgren, De Jong, Rommedahl, Leonardo, Anita, Sarpong.

Opstelling FK Borac:
Grahovac; Antic, Ignjatovic, Dmitrovic, Maric; Krnjinac, Dragutinovic, Mygosa, Stojanovic; Lazovic, Milovanovic.
Wissels: Dimitrijevic, Djokovic, Prtenjak, Kocic, Grkajac, Stojcev, Pavlovic.

Related posts