Potindeling UEFA Cup loting bekend: Ajax dinsdag in pot 2

Ajax is komende dinsdag tijdens de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup geplaatst in pot 2. Daardoor weet Ajax al dat het niet ingeleeld kan worden in een poule met VfB Stuttgart, Olympiakos Piraues, Deportivo la Coruña, Club Brugge, Spartak Moskou, Paris Saint-Germain en SC Heerenveen. Nederlandse clubs kunnen overigens zowieso niet tegen elkaar uitkomen in een poule. De UEFA verdeelt de veertig overgebleven ploegen onder in acht poules van vijf, van waaruit de beste drie zich plaatsen voor de volgende ronde. Ajax vormt dus een poule met één tegenstander uit pot 1,3,4 en 5.

Een en ander betekent dat Ajax zowieso een, althans op papier, sterke tegenstander uit pot 1 treft: AC Milan, Sevilla, Valencia, Benfica, Schalke 04, CSKA Moskou, Tottenham Hotspur of Hamburger SV.

Speeldagen
De speeldagen in de groepsfase van de UEFA Cup zijn op donderdag 23 oktober, donderdag 6 november, donderdag 27 november, woensdag 3 en donderdag 4 december en woensdag 18 en donderdag 19 december. De UEFA verdeelt de veertig overgebleven ploegen onder in acht groepen van vijf, van waaruit de beste drie zich plaatsen voor de volgende ronde. De eerste speeldag is op 23 oktober.

Potten:
Pot 1:

AC Milan
Sevilla
Valencia
Benfica
Schalke 04
CSKA Moskou
Tottenham Hotspur
Hamburger SV

Pot 2:
VfB Stuttgart
Ajax
Olympiakos Piraues
Deportivo la Coruña
Club Brugge
Spartak Moskou
Paris Saint-Germain
SC Heerenveen

Pot 3:
Rosenborg BK
Udinese
Feyenoord
Sporting Braga
Slavia Praag
Manchester City
Galatasaray
Sampdoria

Pot 4:
Hertha BSC
Partizan Belgrado
Nancy
Portsmouth
Aston Villa
Racing Santander
FC Kopenhagen
Dinamo Zagreb

Pot 5:
Saint-Etienne
VfL Wolfsburg
Standard Luik
FC Twente
NEC
Metalist Kharkiv
Lech Poznan
MSK Zilina

Related posts