Loting Uefa Cup dinsdag 7 oktober 12 uur: Meer info over de lotingsprocedure

Ajax heeft zich door de twee zeges op Borac geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. De loting daarvoor wordt dinsdag 7 oktober gehouden. Aanvangstijdstip van de loting, die plaats zal vinden in het Zwitserse Nyon, is 12.00 uur.

Acht groepen van vijf
De 40 overgebleven clubs zullen voorafgaand aan de loting verdeeld worden in acht groepen van vijf op basis van hun clubcoéfficient (eerdere prestaties). In pot 1 komen de top acht in rang, in pot 2 de volgende acht en zo verder. Bij de loting worden uit iedere pot een club gehaald zodat er weer acht groepen van vijf uitkomen. Clubs uit hetzelfde land kunnen niet geloot worden in dezelfde groep. Ieder team speelt twee keer thuis en twee keer uit in deze groepsfase.

Zodra er meer duidelijkheid is over de potverdeling zullen wij dit uiteraard direct melden op de site.

Related posts