Blessures zorgen voor terugkeer Van der Sar in Oranje

De rentree van Edwin van der Sar als doelman van Oranje is aanstaande. Bondscoach Bert van Marwijk maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen IJsland en Noorwegen en de naam van de keeper van Manchester United staat ook op die lijst. Door blessures van Maarten Stekelenburg en Henk Timmer komt de 37-jarige sluitpost terug op zijn beslising om te stoppen.

De ervaren sluitpost verdedigde tot op heden 128 keer het doel van Oranje. Daarmee heeft hij verreweg de meeste interlands achter zijn naam staan. Hij was tijdens zes eindrondes (EK’s van ’96, ’00, ’04 en ’08 en WK’s van ’98 en ’06) de eerste keus van het Nederlands elftal.

“Ik wist al dat Timmer met een liesblessure kampte. Ik hoorde dinsdag dat Stekelenburg er ook wel eens zes weken uit kon liggen. Ik dacht toen meteen aan Edwin van der Sar. Ik heb hem woensdag samen met mijn assistent Frank de Boer gebeld. Edwin moest even nadenken en liet woensdagavond weten dat hij beschikbaar is,” tekende De Telegraaf op uit de mond van Van Marwijk.

De bondscoach verklapte dat Van der Sar zowel tegen IJsland (11 oktober) en Noorwegen (15 oktober) in de basis start. “Edwin is natuurlijk buitencategorie. Dan is het echt leuk dat hij nog eenmaal terugkeert, want zijn terugkeer is echt tijdelijk.”

Sneijder
Wesley Sneijder en Orlando Engelaar keren terug van blessures. Naast Maarten Stekelenburg ontbreken ook Khalid Boulahrouz en Wilfred Bouma wegens fysieke ongemakken.

Het duel met IJsland wordt afgewerkt op 11 oktober in de Kuip, vanaf 20.45 uur. Vier dagen later is Noorwegen de opponent in het Ullevaal Stadion in Oslo. De aftrap van die wedstrijd is om 19.00 uur. Nederland startte de voorronde vorige maand met een 2-1 overwinning bij Macedonië.

De volledige Oranje-selectie:
Ibrahim Afellay (PSV), Ryan Babel (Liverpool) Mark van Bommel (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Tim de Cler (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), John Heitinga (Atlético Madrid), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Nigel de Jong (HSV), Dirk Kuijt (Liverpool), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Edwin van der Sar (Manchester United), Wesley Sneijder (Real Madrid), Henk Timmer (Feyenoord), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic), Michel Vorm (FC Utrecht) en Demy de Zeeuw (AZ).

Related posts