Ajax op zoek naar ervaren, werkloze keeper: Westerveld?

Vanwege de vele geblesseerde keepers, staat zondag bij Heerenveen-Ajax Kenneth Vermeer in het doel. Maar, wat als ook Vermeer geblesseerd raakt? Dan is er al gauw sprake van een probleem. Daarom wordt er intern binnen Ajax gediscussieerd over een tijdelijke vervanger voor hem. Hiervoor zouden alleen keepers in aanmerking kunnen komen die momenteel zonder club zitten, omdat de transferwindow waarbinnen spelers van club kunnen veranderen al ruim een maand gesloten is. Marco van Basten: ‘ik ga niet in op namen, maar we zijn wel aan het kijken of er iets mogelijk is, voor het geval er iets met Kenneth gebeurt.’

In het geruchtencircuit duiken direct allerlei namen op. Een veel genoemde is die van Sander Westerveld. De voormalig doelman van o.a. Vitesse, Liverpool en het Nederlands elftal speelde afgelopen seizoen nog voor Sparta en heeft in ieder geval de gewenste ervaring.

Voor Maarten Stekelenburg zal het naar verwachting nog ruim een maand duren voordat hij terugkeert in de Ajax-hoofdmacht.

Related posts