Voorbeschouwing Ajax-FK Borac:
Van Basten neemt FK Borac serieus

Het UEFA Cupduel met FK Borac wordt door trainer Marco van Basten gezien als één waar de jonge spelers veel van kunnen leren. ‘We moeten deze wedstrijd serieus nemen. De spelers kunnen deze ervaring goed gebruiken’, aldus Van BAsten op Ajax.nl.

De gedachten van Van Basten gingen terug naar de confrontaties met Dinamo Zagreb waarin Ajax werd uitgeschakeld in de UEFA Cup. ‘Het afgelopen seizoen is Ajax niet verder gekomen dan de eerste ronde. De 1-4 is een goed resultaat, maar er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd’, vertelde de voormalig spits na de ochtendtraining.

De coach zal geen gebruik maken van een zogeheten rotatiesysteem. Het team dat de return zal spelen, zal niet veel afwijken van het elftal dat afgelopen zondag van Vitesse won. ‘We moeten werken aan vastigheid. Door onze gekke voorbereiding, waarin wij veel spelers misten, kunnen we dit soort wedstrijden juist goed gebruiken. Vastigheid creëer je door veel in dezelfde samenstelling te spelen.’

Eyong Enoh
In de plannen van Van Basten speelt Eyong Enoh een voorname rol. De Kameroener maakte indruk tijdens een stage waarna de speler van dochterfiliaal Ajax Cape Town een contract werd aangeboden. ‘Met hem in het team is het evenwicht veel beter dan voorheen. Hij is een frisse, jonge speler met een prima techniek. Bovendien is zijn instelling voorbeeldig’.

Vermeer en Padt
Wel is één verandering in de opstelling al zeker. ‘Maarten Stekelenburg heeft nog te veel last van zijn schouder’, verklaarde Van Basten. ‘Kenneth Vermeer zal dus keepen tegen Borac. Sergio Padt neemt plaats op de bank’. Naast de geblesseerde Stekelenburg zijn ook Oleguer, Kennedy, Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden, Mitchell Donald, Dennis Gentenaar en Miralem Sulejmani nog niet fit.

Het herstel van Gabri verloopt voorspoedig, maar het duel met FK Borac komt voor hem nog te vroeg. De Spanjaard maakte afgelopen maandag zijn eerste minuten van het seizoen bij Jong Ajax en traint de hele week met de talenten van Adrie Koster.

Related posts