Rel in kiem gesmoord: ‘Sneijder belt met Van Persie’

De rel bij Oranje tussen Robin van Persie en Wesley Sneijder lijkt in de kiem te worden gesmoord. De Telegraaf meldt donderdag dat Sneijder de aanvaller van Arsenal inmiddels heeft gebeld en dat de twee samen hebben geconcludeerd dat het om ‘een relletje van niks’ ging. Vrijdag geeft bondscoach Bert van Marwijk zijn zienswijze op het conflict.

De rel ontstond toen Sneijder in een interview terugblikte op de verloren kwartfinale tegen Rusland (zie eerdere berichten onderaan dit artikel). In dat duel nam Van Persie een vrije trap die Sneijder, zo zegt de middenvelder zelf, had moeten nemen. Van Persie reageerde geïrriteerd op de uitlatingen van zijn collega en ook voormalig bondscoach Marco van Basten gaf al zijn mening over het voorval. Volgens Van Basten was inderdaad de afspraak dat Sneijder de vrije trappen zou nemen maar de huidige coach van Ajax zij wel te hopen dast beide spelers het incident snel bijleggen. Dat is dus inmiddels gebeurd.

Zie ook eerdere berichten:
01-10-2008: ‘Van Persie snapt niet waarom Sneijder hem benadert via media’
29-09-2008: Sneijder wil Van Persie nog wel even spreken over vrije trap tegen Rusland

Related posts