NEC-aanhang krijgt er van langs met ijzeren staven en knuppels in Boekarest!

Geen Ajax-nieuws maar wel opmerkelijk supportersnieuws vandaag, dat toch het vermelden waard is: Supporters van NEC zijn niet veilig in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Fans van NEC melden dat ze worden aangevallen met ijzeren staven en knuppels. Bij één van de hotels waar veel NEC’ers overnachten is inmiddels permanente bewaking ingesteld. Ook is reeds gemeld dat een ruit van een taxi ingeslagen is. NEC speelt vanavond in Boekarest de UEFA Cup wedstrijd tegen het Dinamo van Bogdan Lobont en Nicolai Mitea.

Gisterenavond laat liepen Dinamofans zichtbaar op strooptocht door de stad. Vanwege de dreiging is er veel politie op de been. De Nijmeegse fans melden dat ze zich niet meer veilig voelen in de Roemeense hoofdstad en dat zij niet meer naar de wedstrijd durven. De pers is inmiddels ook belaagd bij het stadion.

Er zullen tijdens de wedstrijd ongeveer 10.000 fans aanwezig zijn in het stadion. Ongeveer duizend politiemensen en veiligheidsofficieren zijn paraat om de orde te bewaken. Het belooft dus een heet avondje te worden voor de FC Vierdaagse!

Related posts