Defour zinspeelt op vertrek maar uiteindelijk toch (uiteraard weer) niet naar Ajax

Steven Defour en Ajax lijken een haat-liefde verhouding te hebben. Danwel verschijnen berichten dat Ajax geinteresseerd is in de kleine middenvelder en vervolgens flirt ook Defour zelf openlijk met Ajax. Tot een daadwerkelijke verbintenis tussen beiden komt het tot dusverre nooit omdat Defour, als het er werkelijk op aan komt, uiteindelijk telkens anders besluit (zie de complete soap tot dusverre onderaan dit bericht). Zo nu weer niet anders, zo lijkt het. Daarmee lijkt Ajax weer voor even uit beeld. Vraag is voor hoelang dit keer?

Enkele dagen geleden werd de voormalig Belgisch Voetballer van het jaar opnieuw gelinkt aan Ajax (zie bericht) maar in een intervieuw met de Belgische krant Het Laatste Nieuws laat de Belg welliswaar weten toe te zijn aan een nieuw avontuur om daar direct aan toe te voegen dat hij naar een subtopper wil in een sterke competitie. ‘Europees voetbal hoeft zelfs niet’, aldus Defour.

De 20-jarige Defour spreekt in Het Laatste Nieuws openlijk over een vertrek bij Standard Luik naar het buitenland. ‘Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken: de titel en de Gouden Schoen’, aldus Defour. ‘Ik denk dat ik in België nog weinig kan bijleren. Ik wil niet absoluut weg, maar ik voel dat het tijd wordt. Als ik hier wegga, is het voor een subtopper in een sterkere competitie. Europees voetbal hoeft zelfs niet’.

Middlesbrough en Palermo zouden in de markt zijn voor Defour. ‘Er beweegt iets rond mij, dat voel ik’, reageert de zestienvoudig international. ‘En wees er maar zeker van dat ik hier niet vertrek voor minder dan acht miljoen euro.’

Eerder verschenen afleveringen in de soap die Defour heet:
30 september 2008: En daar is de never ending story rondom Steven Defour weer!
30 maart 2008: Defour verlengde contract maar lijkt alleen bij kampioenschap bij Standard te blijven
29 februari 2008: Transfer naar Ajax lijkt voor Defour na contractverlenging bij Standard Luik definitief ten einde’
20 januari 2008: Defour: ‘Ik ben op dit moment heel erg blij dat ik bij Ajax ben…., eeuh bij Standard.’
17 januari 2008: Ook Defour geeft aan dat hij misschien naar Ajax gaat
11 januari 2008: ‘Standard weigerde miljoenenbod Ajax op Defour’
5 januari 2008: Defour: ‘Ajax wilde ver gaan voor transfer’
5 januari 2008: Manager Steven Defour: ‘Contact met Ajax maar pas in de zomer praten’
16 augustus 2007: Defour mogelijk volgend seizoen alsnog naar Ajax
15 augustus 2007: Ook Steven Defour wijst Ajax de deur
7 oktober 2006: Ajax blijft Defour volgen en houdt telefonisch contact
11 juli 2006: Defour tekent bij Standard Luik
16 april 2006: Ajax dichtbij transfer van Steven Defour van Racing Genk

Related posts