Martina: ‘Dit seizoen moet het gaan gebeuren!’

Javier Martina is klaar voor het grote werk. ,,Het wordt tijd dat ik wedstrijden in het eerste elftal ga spelen. Ik wacht nog altijd op mijn officiële debuut in Ajax 1. Dat moet dit seizoen echt gaan gebeuren, maar dat heb ik zelf in de hand. Ik moet het laten zien”, aldus de vleugelaanvaller in een interview tegenover de officiële website.

Martina is blij met de komst van VAn Basten: ,,Hij geeft me vertrouwen en dat voelt goed. Tegen de voetballer Marco van Basten kijk ik enorm op. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, van het EK tot vele landskampioenschappen. Daar kan je alleen maar respect voor hebben.”

Martina werd pas zeer laat; op zijn zeventiende, gescout door Ajax. “Ik speelde toen bij Amstelveen Heemraad en mocht een aantal testwedstrijden spelen. Dat ging goed en sindsdien speel ik op de Toekomst en eigenlijk meteen al in Jong Ajax.”

Hij denkt nog niet na over een vervolgstap na Ajax. ,,Op dit moment wil ik nog niet zover in de toekomst kijken. Wie ben ik om nu al eisen te stellen? Ik moet het eerst dit seizoen maar eens laten zien in het eerste van Ajax.”

Anita
In de voetballerij zijn vrienden een zeldzaamheid. Toch heeft Martina er enkele bij Ajax: ,,Vurnon Anita is een goede vriend en hem zie ik ook buiten het voetballen om. Dat we een goede band hebben merk je ook in het veld, want we voelen elkaar ontzettend goed aan. Ook met Donovan Slijngard kan ik het goed vinden. Alleen is hij nu verhuurd aan Sparta Rotterdam dus zien we elkaar wat minder.”

Zie ook eerdere berichten:
07-04-2008: Martina wil van Van Basten leren
31-03-2008: Martina tekent zoals verwacht contract tot medio 2010
18-03-2008: Van Basten spreekt vertrouwen uit: Martina tekent binnenkort nieuw contract
05-03-2008: Koster haalt Javier Martina bij Ajax
13-02-2008: Ajax wil contract Martina lichten; Tayeb, Liesdek en Lewis mogen vertrekken
14-07-2007: De Mul’s vertrek houdt jeugdspeler Martina bij Ajax
27-04-2007: Ajax legt drie jeugdspelers vast. Ook Martina een jaar langer Ajacied

Related posts