Eyong Enoh groot nieuws in Kameroen

Een aantal weken geleden had nog niemand in Nederland van Eyong Enoh gehoord, maar nu is de Kameroenees al basisspeler bij Ajax. “Dit is big news in Kameroen”, aldus Enoh tegenover VI.

Enoh had zelf ook niet verwacht dat hij het direct zo ver zou schoppen. “Dit is een kleine verrassing, ja. Als je een kans krijgt, moet je die pakken. Dát is de essentie. Maar het gaat allemaal sneller dan ik verwachtte. Ik viel in tegen feyenoord en speelde daarna twee volledige wedstrijden die we ook nog eens wonnen. Dat is goed voor het team. Ik geniet hiervan, maar wil nog niet te ver vooruitkijken.”

In eerste instantie leek een transfer naar Israël in de maak. “Ik liep stage bij Maccabi Haifa, maar de clubs kwamen er niet uit. Craig Rosslee, mijn coach in Kaapstad, tipte me bij Ajax. Vanaf dat moment ging alles erg snel. Na een korte proefperiode heb ik een tweejarig contract getekend, met een optie voor nog eens twee seizoenen.”

“Voor mij is dit een zeer inspirerende omgeving”, zo vervolgt de 22-jarige middenvelder. “Toen ik nog een kleine jongen was, keek ik op televisie al naar Ajax. Vooral de successen in 1995 spraken bij ons tot de verbeelding, omdat Nwankwo Kanu en Finidi George daar een groot aandeel in hadden. Iedereen bewonderde die Afrikaanse spelers enorm. Ik zag wat je kon bereiken als je talent aan een goede instelling koppelde. Nu treed ik in hun voetsporen. Dit is big news in Kameroen.”

Related posts