Blind: ‘Jan is een belangrijke speler’
Ajax maakt contractverlenging Vertonghen openbaar

Het hing al een tijdje in de lucht (zie eerdere bericht) maar nu maakt Ajax het op de officiële website openbaar: De club heeft overeenstemming bereikt met Jan Vertonghen over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2011. De nieuwe en verbeterde verbintenis met de 21-jarige verdediger gaat in op 1 juli 2008 en loopt tot en met 30 juni 2013.

De Belgische international maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax op 23 augustus 2006 in de wedstrijd Ajax – Kopenhagen (0-2). Kort daarna werd hij voor een half jaar verhuurd aan RKC. Vertonghen speelde tot nu toe 49 wedstrijden voor het eerste elftal. Hij won met Ajax tweemaal de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal in 2006 en 2007.

Belangrijke speler’
De Belg (21) kende een ijzersterk begin van het seizoen en mede daarom wil Ajax de groeibriljant behouden. “Jan heeft bewezen dat hij een heel belangrijke speler is voor het team”, reageerde technisch manager Danny Blind op de verlenging. “En dan heb ik het niet alleen over de laatste wedstrijden. Hij is al een langere periode heel goed bezig.”

Eerder reageerde Vertonghen al verheugd op dit nieuws in een week die voor hem toch al niet kapot kan, zondag scoorde hij tweemaal tegen Vitesse (3-0). “Ik voel me hier ontzettend goed”, aldus 21-jarige voetballer. “Ik hou van Amsterdam, ik hou van Ajax en de club heeft vertrouwen in me. En dat vertrouwen is zeker wederzijds.”

“Het kan inderdaad niet op”, zei hij na het zetten van de handtekening. “Maar ik hoop op nog meer. Met dit Ajax moeten we wat moois neer kunnen zetten de komende jaren. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa.”

Related posts