Ajax zwicht voor dictators van de KNVB en accepteert schikkingsvoorstel Huntelaar

Ajax heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om Klaas-Jan Huntelaar één duel voorwaardelijk te schorsen geaccepteerd. Huntelaar krijgt de straf vanwege zijn uitlatingen aan het adres van scheidsrechter Eric Braamhaar, na afloop van de Klassieker in De Kuip (2-2). Huntelaar betichtte de leidsman van marchanderen en nam het hem kwalijk dat feyenoord-doelman Henk Timmer geen rood had gekregen na een overtreding op Leonardo. “Ik was behoorlijk geïrriteerd doordat we slecht speelden en doordat die scheids zo inconsequent was”, foeterde de spits na afloop. “Hij dúrfde hier denk ik geen rood aan Timmer te geven. Als je niet tegen die druk kunt, dan houdt het op.”

Ook de makkelijk gegeven penalty nadat Michael Mols gewillig naar het gras ging, maakte hem zichtbaar boos. “Ik denk dat dit soort situaties bij ons drie keer is voorgekomen en dan durft-ie niet een strafschop te geven. Ik vond het echt dramatisch. We waren echt aan het vechten om te winnen en dan is het zuur dat iemand zo’n beslissende rol speelt.”

Mocht Huntelaar zich in de toekomst nogmaals op dergelijke wijze misdragen, dan leidt de voorwaardelijke schorsing tot het plaatsnemen op de tribune gedurende één wedstrijd.

Vreemde is dat achteraf scheidsrechtersbaas Uilenberg de kritiek van Huntelaar min of meer deelde door te zeggen dat Braamhaar Ajax een strafschop had moeten geven.

Related posts