Aanklager eist 1 wedstrijd voorwaardelijk voor commentaar Huntelaar

De aanklager betaald voetbal heeft Klaas-Jan Huntelaar een schikkingsvoorstel gedaan van één duel voorwaardelijk, zo meldt De Telegraaf. Dit naar aanleiding van de uitspraken van de aanvaller van Ajax over scheidsrechter Eric Braamhaar na afloop van de Klassieker tussen feyenoord en Ajax (2-2).

Huntelaar betichtte Braamhaar van marchanderen en nam het hem kwalijk dat feyenoord-doelman Henk Timmer geen rood had gekregen na een overtreding op Leonardo. “Ik was behoorlijk geïrriteerd doordat we slecht speelden en doordat die scheids zo inconsequent was”, foeterde de spits na afloop. “Hij dúrfde hier denk ik geen rood aan Timmer te geven. Als je niet tegen die druk kunt, dan houdt het op.”

Dat was niet het enige wat de Achterhoeker dwars zat. Ook de makkelijk gegeven penalty nadat Michael Mols gewillig naar het gras ging, maakte hem zichtbaar boos. “Ik denk dat dit soort situaties bij ons drie keer is voorgekomen en dan durft-ie niet een strafschop te geven. Ik vond het echt dramatisch. We waren echt aan het vechten om te winnen en dan is het zuur dat iemand zo’n beslissende rol speelt.”

Ajax en Huntelaar hebben tot vanmiddag half vijf de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met de voorgestelde sanctie.

Related posts