Vertonghen helpt Ajax aan ruime zege op Vitesse: 3-0

Jan Vertonghen had zondag een groot aandeel in de 3-0 zege van Ajax op Vitesse. De verdedigende middenvelder scoorde tegen de Arnhemmers tweemaal in het laatste kwartier.
Ook voor Luis Suárez was weer een hoofdrol weggelegd in het duel met Vitesse.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Waar Suárez donderdag een wedstrijd besliste waarin Ajax enorm veel kansen creëerde, daar was hij nu belangrijk in een heel ander duel. Ajax, dat in de eerste weken vooral opvalt vanwege het grote aantal mogelijkheden dat het creëert, had het moeilijk met het defensieve Vitesse, dat nauwelijks kansen weggaf. Pas na de treffer van Suárez vond de thuisploeg de gewenste ruimte, waardoor het kon uitlopen naar een ruime overwinning.

Bij de rust leek het er nog niet op dat de Amsterdammers een eenvoudige zege zouden gaan boeken. Ajax dicteerde weliswaar de wedstrijd, maar waar dat in de voorgaande wedstrijden gepaard ging met veel scoringsmogelijkheden, daar veerde het publiek deze zondag in het eerste bedrijf nauwelijks op. Een afstandsschot van Eyong Enoh, die via doelman Piet Velthuizen op de lat belandde, was het belangrijkste wapenfeit van de hoofdstedelingen in de eerste helft. Uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd.

Na de thee gaf de ploeg uit Arnhem opvallend veel ruimte weg in de defensie. Vertonghen profiteerde daar tweemaal optimaal van en bracht hiermee de verdiende 3-0 op het scorebord in de ArenA. Verthongen kreeg een publiekswissel, maar Van Basten wist dat hij ook Suárez weer mocht bedanken.

Ajax-Vitesse 3-0 (0-0)
1-0 Suarez(61)
2-0 Vertonghen(76)
3-0 Vertonghen(82)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers:46.769
Geel: Suarez,Vertonghen(Ajax) Molhoek,Hofs(Vitesse)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg,Silva,v.d Wiel,Vermaelen,Schilder,Enoh,De Jong(Sno,62),Vertonghen(Lindgren,86),Suarez,Huntelaar,Sarpong(Cvitanich,46)

Opstelling Vitesse:
Velthuizen,Verhaegh,Sprockel,Sansoni,Drost(Yakubu,72),Jenner(Kolk,59),Claudemir,Hofs,Molhoek,Buttner(Pryor,78),v.Wolfswinkel

Related posts