Ajax A1 wint ook van AZ

Ajax A1 heeft zaterdag in Alkmaar de topper tegen AZ met 1-2 gewonnen. De ploeg van Frank de Boer blijft daardoor koploper in de Eredivisie voor A-jeugd. Voor Ajax was de zege op AZ de derde belangrijke overwinning in acht dagen tijd. Vorige week zaterdag won de A1 van sc Heerenveen (4-1) en afgelopen dinsdag werd Feyenoord (2-1) nog verslagen. ,,Als je negen punten haalt tegen zulke ploegen, mag je tevreden zijn”, aldus De Boer. ,,Vandaag hebben we opnieuw een concurrent een tikkie uitgedeeld”

De Boer zag wel dat zijn team het in de beginfase moeilijk had op Sportpark ’t Lood in Alkmaar. ,,We wisten niet echt hoe we om moesten gaan met de roulerende middenvelders van AZ. Daardoor waren wij steeds een stapje te laat en had AZ in de eerste helft eigenlijk gewoon het beste van het spel.” Toch sprong Ajax de eerste 45 minuten het beste om met de kansen. Na een kwartier schoot Lorenzo Burnet raak na een corner van Rodney Sneijder. Geoffrey Castillion maakte in de 28steminuut met zijn hoofd de 0-2.

In de rust legde De Boer uit wat er anders moest en toen begon het ook echt te lopen. Ajax creëerde kans op kans, maar slaagde er maar niet in een derde treffer te maken. Toen Roly Bonevacia in de 67ste minuut met twee keer geel van het veld gestuurd werd, stond Ajax (net als dinsdag tegen Feyenoord) ineens weer met tien man op het veld. AZ verzuimde echter te profiteren. Sterker nog: de kansen voor Ajax namen alleen maar toe. ,,We stonden drie, vier keer alleen voor de keeper”, zei De Boer, die na de rode kaart de nodige wissels had toegepast. ,,Dan moet je het wel afmaken, anders kan je nog in de problemen komen.”

Ajax leek vlak voor tijd inderdaad nog even in de problemen te komen, toen AZ een penalty kreeg. De uitstekend keepende Marco Bizot hield echter zijn doel schoon. Pas in blessuretijd slaagde AZ er in nog een eretreffer te maken.

Ajax heeft nu drie punten voorsprong op Feyenoord en Heerenveen. AZ is vierde met zes punten achterstand. Zaterdag speelt Ajax tegen FC Twente/Heracles A1, de nummer vijf op de ranglijst.

Opstelling Ajax A1:

Bizot; Kappelhof, Van der Meulen, Van Rijn, Burnet; Bonevacia, Overtoom (63. Ebicilio), Sneijder; Jozefzoon (72. Antonia), Castillion (69. Candan), Zeegelaar (72. Yildirim).

Related posts