Suárez: ‘Geen opzet’ Wegereef: ‘Het had geel of rood kunnen zijn’

Trainer Marco van Basten liet eerder al weten zich te verbazen waarom er een onderzoek komt door de aanklager betaald naar aanleiding van het duel tussen FC Utrecht en Ajax, waar Luis Suárez tegenstander Loïc Loval raakte.

Ook Suarez zelf is zich van geen kwaad bewust: “Ik liep en kan hem per ongeluk geraakt hebben. Ik heb de schijn misschien tegen, omdat ik al een harde schop van Loval had gehad. Maar ik zou echt nooit wraak nemen.”

“Het verbaast me dat er een vooronderzoek komt. Luis wordt volgens mij licht uit balans gebracht, waardoor zijn been meer beweegt dan normaal. Ik kan me niet indenken dat hij het zo kan coördineren om hem in de maagstreek te raken. Dan ben je op een hoog niveau met vechtsport bezig. En dat lijkt me wat vergezocht”, aldus Van Basten

Geel of rood
Tegenover De Telegraaf laat arbiter Wegereef weten dat de actie bestraf had moeten worden. “Of dat rood had geweest laat hij in het midden. Ik heb de beelden later teruggezien op tv en had de actie, als ik die in het veld had waargenomen, wel bestraft met een kaart”. Met rood? “Het had geel of rood kunnen zijn”, aldus Wegereef.

De vermeende overtreding van Suarez in beeld

Zie ook eerdere berichten:
26-09-2008: Van Basten vandaag twee vervelende verrassingen
26-09-2008: Overdreven veel ophef over vermeende overtreding Suarez

Related posts