Van Basten vandaag twee vervelende verrassingen

Marco van Basten kreeg vrijdagochtend twee vervelende berichten voor zijn kiezen. Hij hoorde tot zijn verbazing dat Luis Suárez een schorsing moet vrezen (zie eerdere bericht) en Oleguer zelfs een celstraf (zie eerdere bericht)”>zie eerdere bericht). Suárez zou donderdagavond in de wedstrijd een schoppende beweging gemaakt hebben richting Loïc Loval. Omdat het scheidsrechter Jan Wegereef het incident niet waarnam, kan de aangeklager van de KNVB in actie komen. Deze heeft inmiddels een vooronderzoek gestart.

Van Basten is verbaasd over de actie van de voetbalbond. “Ik heb de beelden teruggezien en mijn reactie is: wat gebeurt er? Je ziet dat Luis uit balans wordt gebracht. Het lijkt me dat hij niet bewust zijn been in de buik van Loval zette, zoiets lijkt me heel lastig, anders zou hij een vergevorderde vechtsporter moeten zijn.”

Van Basten hoorde vrijdag eveneens dat de Spaanse justitie een celstraf van twee jaar geëist heeft tegen Oleguer. De verdediger zou in 2003 bij een opstootje een politieagent hebben verwond door het gooien van een steen, meldde Marca.

“Ik weet nog niet precies wat er aan de hand is”, reageert Van Basten. “Het betreft in ieder geval een eis en geen veroordeling. Ik begreep dat de zaak ook al een tijdje loopt. Ik heb ook nog niet met Oleguer hierover gesproken.”

Marchanderen
Naast Suarez onderzoekt de aanklager ook nog de uitlatingen die Klaas Jan Huntelaar na afloop richtte aan het adres van scheidsrechter Braamhaar. Huntelaar vertelde echter op een nette manier dat Braamhaar er een zooitje van gemaakt had. Hij bleef zelfs opvallend rustig en heeft niet gescholden. Als je na zo’n drama van een fluitpartij nog niet meer mag zeggen dat de scheidsrechter gemarchandeerd heeft dan is het nog triester met de KNVB gesteld dan dat gedacht werd.

Related posts