Van Basten en Van Loen lovend over Enoh

“Ik heb genoten”, zei trainer Marco van Basten donderdag na de overwinning van Ajax op FC Utrecht in de tweede ronde van de KNVB-beker: 2-0. “De jongens straalden plezier uit en hebben legio kansen gecreëerd. We hadden alleen vaker moeten scoren.”

Ajax besliste het duel pas in de laatste twintig minuten toen uitblinker Luis Suarez (zeventigste minuut) en Klaas Jan Huntelaar (87e minuut) scoorden. “Dat had eerder gekund”, zei Van Basten. “Maar ik ben heel tevreden. Hetzelfde geldt gelukkig voor het publiek.”

John van Loen, de assistent van FC Utrecht-trainer Willem van Hanegem, droeg de zege op aan Eyong Enoh. De middenvelder uit Kameroen en afkomstig van Ajax Capetown debuteerde in de basisformatie van Ajax. “Ik had nooit van hem gehoord, maar wat een voetballer”, aldus Van Loen. “Mijn complimenten.”

“Enoh heeft inderdaad uitstekend gedaan”, zo vult Van Basten Van Loen aan. “Hij is pas een week hier en we hebben nu al plezier van hem.”

Related posts