Oleguer kan misschien herstellen in de gevangenis

Momenteel staat hij twee weken aan de zijlijn met een blessure, maar Oleguer Presas is mogelijk nog veel langer niet inzetbaar voor Ajax. Er dreigt namelijk een celstraf voor de Spaanse verdediger, die in 2003 een politieagent verwond zou hebben met een steen. Tegen de 28-jarige Spanjaard is een celstraf van twee jaar geëist, melden diverse Spaanse media vrijdag. Het incident dateert van vijf jaar geleden. De voetballer is één van de elf personen die door het Openbaar Ministerie wordt beschuldigd van deelname aan de gebeurtenissen in september 2003, waarbij in Sabadell nabij Barcelona onder meer stenen werden gegooid en andere geweldplegingen hebben plaatsgevonden.

De openbaar aanklager eist voor drie van de elf personen een gevangenisstraf van twee jaar; voor de rest is achttien maanden gevangenschap geëist. Oleguer werd deze zomer overgenomen van Barcelona en speelde tot op heden drie duels in de hoofdmacht van Ajax.

Related posts