Suárez leidt Ajax naar bekerzege op Utrecht: 2-0

Het regende donderdagavond kansen in de Amsterdam ArenA. Ajax maakte het zich in het bekerduel met FC Utrecht behoorlijk lastig, maar stootte door een uitblinkende Luis Suárez toch door naar de volgende ronde van de KNVB Beker: 2-0.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Luis Suárez maakte het verschil. De Uruguyaan, die wellicht al van het veld had moeten worden gestuurd na een onduidelijke overtreding op Loic Loval in de eerste helft, schoot eerst na zeventig minuten voetbal op fenomenale wijze raak. Suárez ontving de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied, passeerde Gregoor van Dijk en kwam in een moeilijke hoek terecht, waaruit hij toch wist te scoren. In de slotfase bediende de Zuid-Amerikaan Klaas-Jan Huntelaar, die voor een leeg doel de 2-0 binnen schoof.


Dat was nodig ook, aangezien Ajax aanvallend veel liet zien en enorm veel mogelijkheden kregen. De beste kansen waren voor Huntelaar, maar evenals in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (1-0 zege) had de spits van ons aller Ajax het vizier niet op scherp staan. Huntelaar miste zelfs een strafschop, die was gegeven vanwege een overtreding van Mihai Nesu op Suárez. Nesu kreeg zijn tweede gele kaart te zien, zag Vorm de strafschop stoppen, maar hoorde de fans twee minuten later alsnog juichen. In de slotfase pikte Huntelaar toch nog zijn doelpunt mee. En dat was wel zijn honderste doelpunt in ons aller Ajax-shirt.

Die bal kon ik niet missen”, grapte Huntelaar na afloop voor de camera’s van RTL. De aanvaller baalde zichtbaar van zijn gemiste kansen, met als dieptepunt zijn zwak genomen penalty. “Natuurlijk is het vervelend dat we zoveel mogelijkheden om zeep hebben geholpen. Als ploeg willen we zo vaak mogelijk scoren. Helaas bleef het vanavond bij twee treffers. Gelukkig kunnen we wel terugkijken op een goede wedstrijd. Ik denk dat we uitstekend hebben gespeeld’.

Ajax-FC Utrecht: 2-0 (0-0)
69. Suarez 1-0
86. Huntelaar 2-0

Scheidsrechter: Wegereef
Kaarten: Rood: Nesu (’66 Utrecht)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson (’89 Robbert Schilder), Eyong Enoh, Siem de Jong, Jan Vertonghen (’87 Rasmus Lindgren), Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Jeffrey Sarpong (’88 Darío Cvitanich)

Opstelling FC Utrecht:
Vorm, Cornelisse, Nesu, Dickoh, Van Dijk, Loval, Silberbauer, Skoubo (’67 Boussabon), Cziommer (’62 Schaken), McGuire, George (’73 Shew Atjon))

Related posts