Daley Blind enige Ajacied in voorselectie Oranje onder-19

Daley Blind is de enige Ajacied in de voorlopige selectie van bondscoach Van Zwam van Oranje onder-19 voor het EK-kwalificatietoernooi in Duitsland en Luxemburg, medio oktober. Om volgend jaar zomer deel te nemen aan het Europese kampioenschap onder-19 in Oekraïne moet Oranje twee kwalificatierondes overleven. Scharen de beloften zich in de groep met Luxemburg, Duitsland en Litouwen bij de eerste twee, dan neemt de ploeg in het voorjaar van 2009 deel aan de laatste kwalificatiefase, de zogeheten eliteronde.

Dinsdag maakt Van Zwam de definitieve groep, die uit achttien spelers bestaat, bekend.

Voorlopige selectie Oranje onder-19:
Daley Blind (Ajax), Mike Boelee en Marko Vejinovic (beiden AZ), Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma (beiden Chelsea), Nacer Barazite (Derby County), Leroy Fer, Luis Pedro, Kaj Ramsteyn en Georginio Wijnaldum (allen Feyenoord), Luuk de Jong (De Graafschap), Mart Dijkstra, Pepijn Kluin en Leonard Nienhuis (allen FC Groningen), Diederik Bangma, Luciano Narsingh, Richard Stolte, Johnny de Vries en Rico Wolven (allen SC Heerenveen), Género Zeefuik (FC Omniworld), Ridney Cairo, Lars Hutten, Kay Velda en Jeroen Zoet (allen PSV), Anthony Bentem, Mathijs Donatz, Lerin Duarte en Lucas van Oeveren (allen Sparta Rotterdam), Randy Wolters (FC Utrecht), Jop van der Linden (Vitesse/AGOVV), Soufiane Dadda (VVV-Venlo), Jeffrey van Nuland (RKC Waalwijk) en Erik Bakker (FC Zwolle).

Related posts