Ajax Zaterdag 1 verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi

Ajax Zaterdag 1 verloor in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker slechts met 0-2 van de profs van Vitesse. Na afloop overheerste er dan ook een gevoel van trots bij het team van trainer Constantijn Schouten.

De amateurs van Ajax tegen de profs van Vitesse. Niemand zou vooraf zijn geld hebben gezet op het team van Schouten. De trainer zelf ook niet. ,,Als wij tien keer tegen Vitesse speelt verliezen we denk ik negen keer”, schatte hij in. Toch slaagde zijn ploeg erin 41 minuten de nul te houden tegen de Arhemse Eredivisionist. Toen schoot Civard Sprockel van afstand en via de binnenkant van de paal raak. Schouten: ,,Een stunt zat er misschien toch wel een beetje in. Het bleef lang 0-0 en dan hoop je met die stand de rust in te gaan. Helaas viel nog net die treffer, anders hadden we het Vitesse echt lastig kunnen maken.”

Tot het moment van de openingstreffer slaagde Vitesse er amper in gevaarlijk te worden. En dat terwijl trainer Hans Westerhof zeker niet met een B-elftal naar Amsterdam was afgereisd. Vlak voor het doelpunt van Sprockel kreeg Ajax zelfs de (tot dat moment) grootste kans om de score te openen. Siver Abdulrahman schoot van heel ver net naast het doel van keeper Piet Velthuizen. ,,Hij ging net langs de verkeerde kant van de paal”, aldus de Ajacied, die zijn team bij voorbaat niet totaal kansloos achtte. ,,In iedere wedstrijd krijg je kansen”, zei hij. ,,Zelfs als je tegen Barcelona speelt. Daar hebben we ook de hele week op gehamerd. Jammer dat het net niet is gelukt, maar we mogen wel trots zijn op deze wedstrijd.”

De Amsterdamse hoofdklasser mag inderdaad trots zijn op de geleverde prestatie, want ook in de tweede helft werden de aanvallen van Vitesse eenvoudig onschadelijk gemaakt. Ajax incasseerde in de tweede 45 minuten nog één treffer. In de 67ste minuut schoot Rogier Molhoek vrij voor het doel raak en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2. Een uitslag waar Vitesse, dat zondag in de Eredivisie ook Ajax treft, niet blij mee was. ,,Je kan zeggen dat zij het heel slecht hebben gedaan”, zei Ajax-keeper Dennis van der Kraan. ,,Maar je kan ook zeggen dat wij het gewoon goed hebben gedaan. Achterin hebben we bijna niets weggegeven.”

Opstelling Ajax zaterdag 1:
Van der Kraan; Uhlenbeek, Michielsen, Onclin, Westmaas; Abdulrahman, Mohammad, Biesot (58. Resida); Blakborn (82. Klokkemeijer), Van Baarlen (77. Keizerweerd), Lynch.

Opstelling Vitesse:
Velthuizen (46. Van Diermen), Sansoni, Sprockel, Drost, Claudemir, Molhoek, Junker (71. Van Wolfswinkel), Prijor, Jenner (77. Büttner), Yakubu, Kaya.
Related posts