Wormgoor wil ooit graag terugkeren bij Ajax

De bij Ajax weggestuurde Vito Wormgoor wil in de toekomst graag weer voor Ajax uitkomen, zo verteld hij in Het Parool. Wormgoor speelt donderdag waarschijnlijk met FC Utrecht tegen Ajax in het bekertoernooi. Wormgoor pakte ruim anderhalve maand geleden een kleine kaartschuld terug uit de portemonnee van Edgar Manucharyan omdat die weigerde te betalen. Vervolgens werd zijn contract ontbonden wegens diefstal. Blind had medelijden, maar kon volgens het beleid niet anders.

‘Hoe het gegaan is, is natuurlijk klote. De eerste berichten vertelden niet de hele waarheid, vond Wormgoor. Dat er sprake was van een kaartschuld werd in eerste instantie nergens vermeld. Ik was een dief. Dat was het dan. Ik was er kapot van. Het is niet normaal hoeveel pijn dat deed. Gelukkig steunden mijn vrienden en familie me. Ze weten dat ik geen ordinaire dief ben”.

“Het is zonde dat ik moest vertrekken. Maar ik speel nu wel op een hoger niveau dan bij de beloften van Ajax. Daar leer ik veel van. Hopelijk kan ik nu via een omweg nog bij Ajax terug keren. Dan hoop ik dat het incident me niet in de weg blijft staan en ze me weer met open armen willen omarmen”, aldus Wormgoor.

Boos is Wormgoor niet op Ajax. ”Ik ben niet boos. Het is me eigen stomme schuld. Blind leefde ook wel met me mee, maar zei geen andere beslissing te kunnen nemen. Het was nu eenmaal beleid om het zo op te lossen. Ik hoopte alleen dat ze anders tegen de zaak wilde aankijken. Soms vraag ik me af hoe ze hadden gereageerd als een bepalende speler van het eerste elftal dezelfde fout had gemaakt’.

Bron: Het Parool

Zie ook eerdere berichten:
> Wormgoor nog niet aan het kaarten bij Utrecht
> Vito Wormgoor tekent voor twee jaar bij FC Utrecht
> FC Utrecht serieus geïnteresseerd in Wormgoor
> ‘Naast Feyenoord ook PSV genoemd voor Wormgoor maar FC Groningen meest concreet’
> ‘Feyenoord een van de clubs die Wormgoor wil contracteren’
> ‘Wormgoor heeft Eredivisieclubs voor het uitzoeken’
> Eigenhandig innen kaartschuld de werkelijke reden van ontslag Wormgoor bij Ajax
> Wormgoor stal ‘eigen’ 150 euro terug
> Vito Wormgoor en Ajax per direct uit elkaar

Related posts