Slijngard verwacht volgend seizoen een terugkeer naar Ajax 1

Ajax heeft jongeling Donovan Slijngard dit seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam. Hoewel de speler blij is dat hij in Rotterdam meer speelkansen krijgt, hoopt hij het komende seizoen toch op een terugkeer naar Amsterdam. De droom van de speler is en blijft namelijk om een basisplaats in Ajax 1 te verdienen.

“Ik ben goed opgevangen door de club”, aldus Slijngard tegenover Voetbal Vandaag. “We hebben een leuke groep en de sfeer is prima. Met de punten komt het ook wel goed, want we hebben genoeg kwaliteit in de selectie. Wel is het jammer dat we zaterdag tegen Vitesse de overwinning lieten schieten. Of ik Julian Jenner in mijn broekzak had? Daar denk ik niet zo over na. Het teambelang staat altijd voorop.”

De 21-jarige Slijngard werd in de voorbereiding wel opgenomen in de selectie van Ajax, maar hij kon geen minuten gegarandeerd worden. Daarom koos Marco van Basten om de speler bij Sparta ervaring te laten opdoen. “Van Basten wilde mij een jaar ervaring op laten doen. Volgend jaar ziet hij mij weer terug in Amsterdam.”

Related posts