Ajax mist negental spelers in bekerduel tegen FC Utrecht

Ajax treedt met een gehavende selectie aan tegen FC Utrecht. Marco van Basten mist negen spelers voor het bekerduel, dat morgen in de Amsterdam Arena wordt afgewerkt. “Het is geen ideale situatie”, bekent de coach op de officiële website. “Je wilt het liefst met een redelijk vast team werken, zodat spelers aan elkaar gewend raken. Als je steeds andere spelers moet inpassen, wordt dat natuurlijk niet makkelijker.”

Van Basten mist tegen FC Utrecht in ieder geval de al langer geblesseerden Ismaïl Aissati, Gabri, Jan-Arie van der Heijden, Mitchell Donald, Kennedy, Dennis Gentenaar en Dennis Rommedahl. Na de Klassieker van afgelopen zondag tegen Feyenoord (2-2) kwamen daar verdediger Oleguer en aanvaller Miralem Sulejmani bij.

Oleguer is twee weken uitgeschakeld, terwijl smaakmaker Sulejmani acht weken moet toekijken. “Het is jammer, maar dat is voetbal”, relativeert Van Basten, die zijn team waarschuwt voor FC Utrecht. “Het is een fysiek sterke ploeg en het zijn echte cupfighters.”

Utrecht
Bij FC Utrecht is Sander Keller niet inzetbaar. De 29-jarige verdediger kampt met een hamstringblessure. Ook Alje Schut en Cedric van der Gun zijn er in Amsterdam nog niet bij. Tegenover hun afwezigheid staat de terugkeer van Gregoor van Dijk, die een schorsing van drie wedstrijden heeft uitgezeten.

Related posts