Mishandelde Ajax-supporter was niet 12 maar 17 jaar

De Ajax-supporter die zondag tijdens Feyenoord-Ajax werd mishandeld was geen 12 maar 17 jaar oud. Dat zegt de beveiliging van Stadion De Kuip. De jongen zat in een Feyenoordvak en sprong juichend op bij het eerste doelpunt van Ajax.

Hij werd daarop geslagen door een Feyenoordsupporter. Volgens faciliteitenmanager Peter Heinen van De Kuip heeft het slachtoffer zelf ook onverantwoordelijk gehandeld door opzichtig te juichen. “Het gaat nu eenmaal om een beladen wedstrijd met een historie. Ik zou ook willen dat de supporters allemaal door elkaar zitten en dan samen kunnen juichen en huilen, maar dat is niet de realiteit. Ik snap de emotie, maar het is niet erg doordacht geweest van de Ajaxsupporter”.

De vader van de jongen zal dinsdag aangifte doen bij de politie. De mishandeling is vastgelegd op camerabeelden. De dader heeft zich nog niet gemeld bij de politie. De recherche heeft de camerabeelden geanalyseerd en een foto van de verdachte verkregen. Zijn adresgegevens worden achterhaald. Als dit op korte termijn niet lukt en de verdachte zichzelf niet meldt bij de politie, wordt de foto vertoond bij regionale en nationale opsporingsprogramma’s, dreigt de politie. De toedracht van de mishandeling wordt verder onderzocht.

Related posts