Ajax A1 wint wel van feyenoord

Ajax A1 heeft vanmiddag Feyenoord A1 verslagen met 2-1. Florian Josefzoon en Atilla Yildirim scoorden voor de ploeg van Frank de Boer en Bob de Klerk. Door de overwinning is Ajax A1 de koploper in de competitie.

Het was spectaculair wat Ajax en Feyenoord op de grasmat van de Toekomst lieten zien. Het natte veld zorgde voor veel balsnelheid en daardoor enkele fouten. Het leverde Ajax al in de derde minuut de openingsgoal op. Op een voorzet vanaf de linkerkant had de Feyenoord-defensie al wegglijdend geen passend antwoord. De bal belandde bij Florian Josefzoon, die eenvoudig Kostas Lamprou verschalkte. ,,Daarna hadden we de wedstrijd moeten beslissen”, vond trainer Frank de Boer. Hij doelde met name op de enorme kans van Tom Overtoom, die de aanval opzette met spits Geoffrey Castillion maar vervolgens oog in oog met Lamprou miste.

Na de rust was Ajax even niet bij de les, hoewel de treffer van Feyenoord in de 48ste minuut simpelweg onhoudbaar was. Andrea Fileccia haalde vanaf de achterlijn uit en tot grote verbazing van keeper Marco Bizot verdween de bal bij de tweede paal in het zijnet. ,,Volgens mij was het gewoon een voorzet”, schamperde De Boer. Zeven minuten later leek Ajax de genadeslag te krijgen toen Ricardo van Rijn met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd de kleedkamer op moest zoeken. ,,Hij probeerde de counter van Feyenoord onschadelijk te maken met een tackle. Op zich is dat goed, maar dit was wel erg onbesuisd”, vond zijn coach.

Met een man minder op het veld kwam Ajax juist beter in zijn spel. Waar Feyenoord met lange ballen de aanvallers probeerde te zoeken, kon de thuisploeg de gegeven ruimte uitstekend bespelen. Josefzoon bleek met zijn snelheid keer op keer gevaarlijk, maar zijn voorzetten bereikten net geen medespeler. De grootste mogelijkheid ontstond door een vrije trap. Lorenzo Ebecilio, koud vijf minuten in het veld, eiste de bal op en schoot vanaf zeventien meter op het houtwerk. Dat de 2-1 toch nog viel, was niet meer dan terecht. Rodney Sneijder zette met een steekpassje de aanval op, die door invaller Atilla Yildirim spectaculair werd binnengegleden. Ook Feyenoord eindigde de wedstrijd uiteindelijk met tien man. Jerson Gabral pakte in de 86ste en 90ste minuut een gele kaart.

De glimlach bij matchwinner Yildirim was na afloop groot, maar de goaltjesdief meent dat zijn team er nog niet is. ,,Winnen van Feyenoord is fantastisch, maar zoals onze trainer het altijd zegt: ‘Je bent zo goed als je laatste wedstrijd’. We zijn er dus nog lang niet. Komend weekend wacht AZ A1 en daarmee staan we op kop in de competitie, een echte topper dus.”

Opstelling Ajax A1:
Bizot; Kappelhof (27. Apau), Van der Meulen, Van Rijn, Burnet; Bonevacia, Overtoom (61. Ebicilio), Sneijder (79. Candan); Josefzoon (66. Antonia), Castillion, Zegelaar (70. Yildirim).

Related posts