Van Basten: ‘We hebben het zelf niet goed gedaan’

Marco van Basten was allerminst tevreden met de gelijke stand in de Klassieker tussen feyenoord en Ajax. Hij weigerde echter met een bezwerende vinger naar de dramatisch optredende scheidsrechter Eric Braamhaar te wijzen. “We hebben het zelf niet goed gedaan.” “We hadden veel beter met de ruimte om moeten gaan. Toch komen we nog twee keer op voorsprong. Dat mogen we niet meer weg geven. Het is jammer dat dit toch is gebeurd.”

Over het matige optreden van Braamhaar wilde Van Basten niet al te veel kwijt. “Het is wel vreemd dat hij feyenoord vlak voor tijd een strafschop geeft. Hij floot namelijk even eerder niet toen Suarez in het strafschopgebied werd gevloerd. Hij liet feyenoord ook goed wegkomen toen Leonardo in de eerste helft doelman Timmer omspeelde. Maar nogmaals, wij hebben het zelf niet goed gedaan.”

Related posts