Kritiek Gentenaar is Van Basten niet bekend

Tijdens de persconferentie werd Marco van Basten woensdagavond – zoals verwacht – over de kwestie Dennis Gentenaar bevraagd. De doelman uitte in Het Parool zijn onvrede over de keuze van de hoofdtrainer om Kenneth Vermeer ook offcieel als tweede doelman te benoemen, waaraan hij toevoegde dat een vroegtijdig vertrek niet uitgesloten was (zie eerdere bericht). .

Van Basten had nog niets vernomen van Gentenaar, dus wilde ook nog geen conclusies trekken. “Nee, dat is nieuw voor mij. Dat wil ik eerst van hem horen. Pas dan reageer ik via de media”, citeerde De Telegraaf de Ajax-trainer.

Wel verduidelijkte Marco van Basten tijdens de persconferentie, in voorbereiding op het UEFA Cup-treffen met FK Borac, waarom hij de keuze heeft gemaakt. “Maarten Stekelenburg blijft eerste keus maar ik vind het belangrijk dat ook de andere doelmannen niet stilstaan. Kenneth moet daarom net als Gentenaar bij Jong Ajax keepen. Zo houden ze allebei ritme. We vonden dat Kenneth het de laatste maanden heel goed deed. Dat wilden we belonen”, aldus Van Basten.

Gentenaar heeft geen begrip voor de beslissing van Van Basten. “Hij vertelde dat Vermeer vorig seizoen nog te wisselvallig heeft gespeeld bij Willem II maar zich als keeper van Jong Oranje tijdens de Olympische Spelen heeft gemanifesteerd. Hij zei ook dat Vermeer tegen me aan kruipt, maar nog niet op mijn niveau zit. Ik word dus nog de betere keeper geacht. Toen ik vroeg waarom ik dan niet tweede keeper blijf, zei Van Basten letterlijk dat Vermeer anders met een lang gezicht zou rondlopen.”

“Ik vind dat amateuristisch. Dat is geen topsportklimaat. Je kiest toch de beste spelers? Nu houdt hij rekening met de gevoelens van Vermeer, maar het maakt hem dus niet uit hoe ik me onder deze beslissing voel. Na de Olympische Spelen wordt overal geschreven dat het vreemd is dat Vermeer slechts derde keeper bij Ajax is. Dat heeft meegewogen in deze beslissing. Dat kan niet anders. Voor mij is het nu duidelijk: ik moet ook verder kijken. Dat is logisch. Ik sluit zelfs een vertrek in de winterstop niet uit”, aldus de voormalig doelman van Borussia Dortmund en NEC.

Related posts