Ajax wil weer eens overwinteren in de UEFA Cup

Ajax wil ook na de winterstop nog in Europa voetballen. Dat verklaarde Marco van Basten woensdagavond vlak voor het eerste duel met FC Borac in de eerste ronde van de UEFA Cup. “Onze doelstellingen zijn duidelijk”, sprak hij in Belgrado. “We willen overwinteren in Europa en landskampioen worden.”

Van Basten bekende dat hij tot voor kort nooit van FC Borac had gehoord. “Dankzij onze scouts en videobeelden weet ik nu dat ze heel gegroepeerd verdedigen en op de counter gokken. Wij zijn de favoriet en zullen het spel moeten maken.”

Van Basten wilde nog niet zeggen met welke basisformatie dat donderdag moet gebeuren. “Behalve dat we zondag tegen Roda JC veel kansen misten, was ik niet ontevreden over ons spel. Ik vond ook dat Miralem Sulejmani sterk achter Klaas-Jan Huntelaar acteerde. Wat goed is moet je niet veranderen”, zei Van Basten.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen en Emanuelson; Sno, Sulejmani en Vertonghen; Suarez, Huntelaar en Sarpong.

Related posts