Ajax simpel langs zwak Borac: 1-4

Ajax kan zich alvast gaan voorbereiden op de groepsfase van de UEFA Cup. In een bijna leeg stadion in Servië won de ploeg van trainer Marco van Basten met 1-4 van FK Borac. De return over twee weken in Amsterdam lijkt daardoor nog slechts een formaliteit.

Behalve een korte opleving na de pauze van de Servische thuisploeg, kwam Ajax geen moment in gevaar. Al in de twaalfde minuut opende Miralem Sulejmani tegen zijn landgenoten de score. Met een schitterende stiftbal verdubbelde Luis Suarez de voorsprong.

Geen balans
Toch speelde Ajax een matige wedstrijd. Vooral Evander Sno en Jeffrey Sarpong leden op het middenveld teveel onnodig balverlies. Het elftal was ook totaal niet in balans. Alles liep over de rechterkant; via Suarez, die overigens veelal slordig met het balbezit omging. Aan de andere kant leek Sarpong alleen op papier linksbuiten te staan, want veelal trok hij naar het centrale middenveld.Na de onderbreking ging het ook even mis; Urby Emanuelson zich (weer eens) verschalken. Het zorgde voor de aansluitingstreffer en even leek Ajax de kluts kwijt. Twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar bepaalden de eindstand op 1-4.

De aanvoerder van Ajax stond zes duels droog, maar liet zien weinig zelfsvertrouwen kwijt te zijn geraakt. Na een intikker haalde hij vier minuten voor tijd verwoestend hard uit met links. De aanvoerder van Ajax stond zes duels droog, maar liet zien weinig zelfsvertrouwen kwijt te zijn geraakt. Na een intikker uit een cormer van Emanuelson haalde hij vier minuten voor tijd verwoestend hard uit met links.

Belgrado. Eerste ronde UEFA Cup, eerste wedstrijd
FK Borac (Ser) – Ajax (Ned) 1-4 (0-2)

13. Sulejmani 0-1
36. Suarez 0-2
50. Milovanovic 1-2
71. Huntelaar 1-3
86. Huntelaar 1-4

Scheidsrechter: Soechina (Rus)
Toeschouwers: 5.500
Kaarten: Geel: Antic (Borac) en Emanuelson (Ajax).

Opstelling Borac:
Grahovac; Antic, Ignjatovic, Dmitrovic en Maric; Dragutinovic, Mugosa en Iazovic; Stojanovic, Prtenjak (64. Stojcev) en Milovanovic (74. Krnjinac).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen en Emanuelson; Sno (49. Lindgren), Sulejmani (79. Leonardo) en Vertonghen; Suarez, Huntelaar en Sarpong (75. De Jong).

Related posts