Column Ron Schiltmans: Kermis in de kuip

De wissel van Klaas Jan Huntelaar van zondag tegen Roda deed me meteen terugdenken aan een vergelijkbare wissel in Utrecht. Het moet ergens in ’92 of ’93 zijn geweest. Louis van Gaal was de succesvolle Ajaxcoach van dienst en Dennis Bergkamp zijn absolute vedette. Tot verbazing van iedereen haalde de coach zijn wereldster in wording naar de kant. Om later aan Dennis uit te leggen dat de wissel niet bedoeld was om te laten zien dat hij hem durfde te wisselen, maar gewoon vanwege de tactiek. Ik weet het, het is niet gezond dat je je een wissel van 15 jaar geleden herinnert. Maar die tik heb ik nou eenmaal, dus laat ik er ook maar wat mee doen dan.

De allereerste reactie van Huntelaar was zondag dezelfde als die van Bergkamp toen: boos. Begrijpelijk. Toch al de pest in over het uitblijven van het zo ontzettend gezochte doelpuntje, om vervolgens voor een even verbaasde ArenA naar de kant te moeten. Klaas Jan is net als Bergkamp een denker. Eentje die zijn eigen spel haarfijn kan analyseren en dus ook zelf als beste weet wat er fout ging en waarom. Kijk, bij AZ speel je altijd goed, ook al verlies je met 3-0, dat maakt niet uit. Maar in Amsterdam zijn we dus kritischer dan in Alkmaar. Wel leuk trouwens dat Altijd De Onderste Den Haag op de ranglijst ook eens op de andere neer mag kijken. Geniet er van zolang het duurt.

Dat Huntelaar, eenmaal aan de kant aangekomen, al een handje over had voor Van Basten verbaasde me tóch. Van binnen moet hij…..

Lees verder op: ronschiltmans.nl

Related posts