Ajax schrijft Daley Blind, Mac Intosh, Alderweireld en Castillion in op UEFAlijst

Geoffrey Castillion is de opvallendste speler die door Ajax is ingeschreven bij de UEFA (B-list). Marco van Basten schreef maar liefst zesendertig spelers in bij de Europese voetbalbond. Deze spelers zijn allen speelgerechtigd in de achtendertigste editie van de UEFA Cup. Maarliefst eenentwintig spelers doorliepen de Amsterdamse jeugdopleiding.

Van Basten schreef Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, Kenneth Vermeer en Sergio Padt in als sluitposten. In de voorbereiding testte de trainer zowel Padt als Roy Ouwerkerk. Padt lijkt, in de ogen van Van Basten, Ouwerkerk te hebben verslagen als vierde doelman. Padt stond onder andere tegen FC Jaap Stam onder de lat.

Naast Bruno Silva, Oleguer Presas, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson en Gregory van der Wiel zijn ook Daley Blind, Calvin Mac Intosh en Toby Alderweireld ingeschreven. De Belg Alderweireld speelde tijdens het Amsterdam Tournament mee. Voor Blind en Mac Intosh zou het een nieuwe ervaring zijn.

Op de middenlinie koos Van Basten voor ervaring. Enkel Danilo Sousa Campos werd ingeschreven als speler zonder echte ervaring. Lindgren, Aissati, Gabri, Sno, Delorge, Anita en Schilder kennen de slagen van de sleep wat betreft Europese ervaring. Enoh, De Jong, Van der Heijden en Sarpong zouden hun Europese debuut kunnen maken.

Castillion
In de aanvalslinie hebben Bakircioglü, Huntelaar, Sulejmani, Suárez, Rommedahl, Cvitanich, Leonardo en Martina een Europees rugnummer gekregen. Ook de transfervrij van Heerenveen overgekomen Darko Bodul werd door Van Basten ingeschreven. De laatste plek werd niet ingevuld door Renaldo Jongebloet of Marvin Hasselbaink. Van Basten verkoos A-junior Geoffrey Castillion boven deze beloftenspitsen.

Castillion, geboren op 25 mei 1991, is, als eerstejaars A-junior, de spits van Ajax A1. Bij Oranje onder de zeventien jaar maakte de aanvaller indruk. Bij Ajax B1 deed hij hetzelfde. Groot, sterk, vindingrijk en met de neus voor de goal.

Bron: Ajaxinside

Related posts