Info voor degene die trip maken naar Borac

Voor de mensen die dezer dagen de 1775 kilometers richting zonnig Servië afleggen, hebben we wat extra informatie. De brief, opgesteld door ad-interim algemeen directeur Henri van der Aat, bevat ondermeer informatie over de bereikbaarheid van het stadion, de scanprocedure, de stadionregels en wat algemene dingen die van belang kunnen zijn in het Balkanland.

Inhoud brief:

Beste Ajax Supporter, u heeft een toegangsbewijs aangeschaft voor de UEFA cup uitwedstrijd van Ajax tegen FK Borac, welke gespeeld wordt op donderdag 18 september 2008, 21.00 uur in het stadion Partizan in Belgrado. Ajax is er trots op dat u de moeite neemt onze spelers ook in Belgrado aan te moedigen. Om uw bezoek tot een waar succes te maken verzoeken wij u de informatie in deze brief goed door te lezen.

Bereikbaarheid Stadion Partizan
Een uitgebreide routebeschrijving kunt u vinden via bijvoorbeeld de ANWB Routeplanner, u moet dan als eindbestemming stadion Partizan in Belgrado aangeven.

Indien u met het vliegtuig naar Belgrado reist, houd er dan rekening mee dat er beperkt openbaar vervoer naar het centrum van Belgrado is. Wij adviseren u een taxi te nemen. Prijs is ongeveer € 25,00. Spreek van te voren de ritprijs af.

Vanuit het centrum van Belgrado kunt u op verschillende manieren het stadion bereiken: Lopend naar het Stadion Partizan is ongeveer 30 minuten, echter wij adviseren u een taxi te nemen. De kosten voor een taxi zijn ongeveer € 5,00. Indien u met de auto reist adviseren wij uw auto gratis te parkeren bij Hotel Continental (Vladimira Popovica 10, CZ 11070 Belgrade) en van daar uit met de taxi naar het stadion Partizan te gaan (ongeveer € 5,00).

Scanprocedure
In tegenstelling tot afgelopen seizoenen vindt er geen echte omwisselprocedure meer plaats. Op vertoon van uw seizoen(club)card waarmee u een kaart heeft gekocht voor deze wedstrijd, krijgt u toegang tot het bezoekersvak. Zorg ook dat u uw paspoort en uw betaalbewijs bij de hand heeft.

Het scannen van uw seizoenkaart vindt plaats op de wedstrijddag van 19.00 uur tot 21.00 uur. Let op: voor de training geen scanprocedure aangezien deze niet toegankelijk is voor publiek.

Toegang tot het bezoekersvak en stadionregels

Het stadion is op de wedstrijddag vanaf 19.00uur geopend.

De ingang is aan de Noordzijde en er zal signing aangebracht worden. Bij het uitvak vindt de scanprocedure plaats.

In de nabijheid van het stadion verzoeken wij u om zich zo neutraal mogelijk op te stellen en u zo spoedig mogelijk naar het uitvak te begeven.

Blik en glaswerk mag niet mee naar binnen; laat artikelen die u tijdens uw verblijf in Belgrado heeft aangeschaft dus achter in uw hotelkamer, bus of auto.

Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden;

(Soft)Drugsgebruik en -bezit is verboden. Er staan hoge gevangenisstraffen op het bezit en gebruik van drugs, de politie zal hier streng tegen optreden.

Het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk is niet toegestaan. Let op: de politie voert een lik-op-stuk beleid (voor het afsteken van vuurwerk staat 3 maanden celstraf).

Vlaggenstokken mogen niet langer dan 1 meter zijn en spandoeken dienen te zijn geïmpregneerd.

LET OP muntgeld, ook euro’s, wordt niet toegestaan in het bezoekersvak!!

Algemene zaken
Wij adviseren u zich neutraal op te stellen, laat met name politieke uitingen/uitlatingen achterwege.

De training in stadion Partizan op woensdag 17 september is niet toegankelijk voor publiek.

Servië heeft geen euro, u dient met de dinar te betalen. ( 75 dinar = 1 euro )

Alarmnummer is 92 voor de politie, 94 voor ambulance en 96 voor de brandweer.

In het centrum zijn verschillende cafés, restaurants en pinautomaten.

Na afloop van de wedstrijd zal u enige tijd in het vak worden opgehouden.

In Belgrado zijn we bereikbaar via het telefoonnummer (+31) 06 – 22 236 566.

Let op: via dit nummer kunnen wij u alleen voor dringende zaken te woord staan.

Indien u nog vragen heeft kunt u bellen met de afdeling Supporterszaken via telefoonnummer
020-3 111 444, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Ajax wenst u een sportieve en succesvolle voetbaldag toe.

Met vriendelijke groeten, AFC Ajax

Henri van der Aat
Algemeen directeur a.i.

Bron: AjaxLife.nl

Related posts