Hofland: ‘Feyenoord moet Ajax bij de keel pakken’

Kevin Hofland ziet in het vervolg van het seizoen graag weer het Feyenoord van vroeger terug, te beginnen in de komende thuiswedstrijden van donderdag tegen Kalmar FF (voor de UEFA Cup) en zondag tegen Ajax. “We moeten nog meer gaan laten zien van: wij zijn Feyenoord, niemand doet ons wat,” zegt de 29-jarige verdediger. “Wij moet weer laten blijken dat wij voor niemand onder doen in Nederland. In de tijd van John de Wolf en Henk Fräser lukte dat Feyenoord bijna altijd. Toen stonden er hier voor aanvang echt een paar gasten in de gang. Het gevecht begon al in de tunnel. Dat gevoel moet terug. We moeten van tevoren al gaan uitstralen dat we onoverwinnelijk zijn. In de Kuip lukt ons dat vaak nog wel, maar daarbuiten niet. Waarom dat is, weet niemand.”

Volgens Hofland moet Feyenoord proberen ‘zo lang mogelijk’ mee te doen om het kampioenschap. “Als we er vervolgens in slagen de titel te pakken, dan is dat super. Maar worden we geen kampioen, dan moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we bij de eerste drie eindigen. Echt veel versterkingen zijn er deze zomer niet bij gekomen, maar als straks iedereen fit is en we een beetje meer geluk hebben dan vorig seizoen, zijn we al een stuk verder.”

Over de kansen van zijn ploeg in de komende Klassieker durft hij weinig te zeggen. “Ajax is net als wij een ploeg die zijn draai nog moet vinden, met een nieuwe trainer en nieuwe spelers. Wij moeten er gewoon vol op gaan, ze bij de keel pakken en dan niet meer loslaten.”

Related posts