Ajax verslaat Roda JC met slechts 1-0

Marco van Basten heeft zijn eerste competitie overwinning van het seizoen binnen. Tegen Roda Jc werd er met 1-0 gewonnen. In het verleden stonden wedstrijden tussen Ajax en de limburgers vaak garant voor veel doelpunten, maar vandaag bleef het bij één doelpunt, gemaakt in de 54e minuut door verdediger Thomas Vermaelen.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Over kansen had Ajax niets te klagen, zo waren er maar liefst 10 goede kansen op een doelpunt, echter waren alle kansen niet besteed aan de aanvallers van de Amsterdammers. Dat er toch met 1-0 werd gewonnen door de thuisclub was te danken aan Thomas Vermaelen.
De Belgisch international kopte in de 54ste minuut raak uit een hoekschop van Miralem Sulejmani.

Klaas Jan Huntelaar lijkt nog niet helemaal in de vorm van vorig seizoen terug te zijn, en ging vandaag slordig om met zijn kansen. De aanvoerder werd door coach Marco van Basten zelfs gewisseld. Dat was om tactische reden volegsn Van Basten: Om de 1-0 uit het vuur te slepen kwam Rasmus Lindgren tien minuten voor tijd als extra verdediger voor de spits.

Het goede aanvallende spel van Ajax was verrassend te noemen, omdat coach Van Basten Suárez en Dario Cvitanich op de bank had gehouden en basisplaatsen had ingeruimd voor Leonardo en Jeffrey Sarpong. Beiden speelden ongelukkig. Het gevaar moest komen van Sulejmani en de ingevallen Suárez. Uiteindelijk telde de drie punten: 1-0.Ajax-Roda JC 1-0 (0-0)
54. Thomas Vermaelen 1-0

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 47468
Kaarten: Geel: Emanuelson, Sarpong, Suarez (allen Ajax), Meeuwis, Janssen, Oper (allen Roda)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Emanuelson Vermaelen Oleguer, Van der Wiel, Vertonghen, Sulejmani, Sno, Sarpong, Huntelaar (81. Lindgren) en Leonardo (59. Suarez)

Opstelling Roda JC:
Castro, Meeuwis, Janssen, Vormer (65.Oper), Bodor, De Man (65.Pa Modou), Saeijs, De Fauw, Cissé, Gommans (77.Marcel de Jong), Yulu-Matondo

Related posts