Sulejmani; Ik schat in dat ze even sterk zijn als Heracles

Miralem Sulejmani heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax zich zal plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. Ajax lootte het Servische FC Borac; een ploeg die volgens de enige Serviër in de selectie geen onoverkomelijke problemen op mag leveren.

Aanstaande donderdag keert de in Belgrado geboren Sulejmani terug naar zijn geboortestad. Omdat het onderkomen van Borac niet voldoet aan de eisen van de UEFA, zal de club uitwijken naar het stadion van Partizan Belgrado. “De stad zal altijd een plek in hart hebben, ik ken het op mijn duimpje. Net als het stadion. Ik ben mijn hele leven al een Partizan-fan. Het is voor mij in ieder geval goed dat we niet in het stadion van Rode Ster Belgrado spelen”, aldus Sulejmani in het Algemeen Dagblad.

Van Basten rekende erop dat hij de nodig informatie zou kunnen inwinnen bij de jonge aanvaller, maar omdat hij al enkele seizoenen actief is buiten zijn vaderland, is ook Sulejmani niet meer op de hoogte. “Ze zijn defensief sterk en ze hebben een goede counter. Ik kon Van Basten niet erg helpen met het verstrekken van informatie over de club, want ik ben al een tijdje weg uit Servië. Ik volg de competitie vanuit Nederland niet op de voet.”

“Wat ik wel weet, is dat er in mijn land uit wordt gekeken naar de wedstrijd. Volgens de kranten is Ajax nog steeds één van de grootste clubs van Europa. Borac moet de eer van het Servische voetbal hoog houden, want samen met Partizan zijn ze nog de enige club die actief is in Europa.”

Een uitschakeling zoals vorig jaar in de eerste ronde tegen het Kroatische Dinamo Zagreb hoeven we volgens Sulejmani niet te vrezen. “Het niveau van Borac? Ik schat in dat ze even sterk zijn als Heracles.”

Related posts