Leonardo: “Fax, fax, ik heb al een fax; thuis in mijn kamer!”

Maandagavond speelde Leonardo wellicht zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Hoe hij zich in en buiten het veld manifesteerde was ongeïnspireerd en oncollegiaal. Leonardo was de absoluut slechtste man van het veld, maar vond zelf dat hij een wereldwedstrijd speelde. Geen zelfkritiek en geen zelfkennis. Leonardo wacht op een bevrijdende fax uit Qatar. Ajax ook.

Hij kon de overstap maken naar Nec om veel te kunnen voetballen, maar geld bleek belangrijker voor Leonardo. Ondanks dat in de westerse landen de transfertermijn is verstreken, kan hij nog wel naar het Midden-Oosten, omdat ze daar later beginnen. Er ligt namelijk een aanbieding voor hem klaar uit Qatar. Het wachten is op de bevrijdende fax. “Fax, fax, ik heb al een fax!” roept Leonardo als je hem erom vraagt. “De fax staat thuis in mijn kamer!” Hij moet zelf ook niet om de misplaatste grap lachen. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat de inmiddels 25-jarige Braziliaan snel vertrekt uit Amsterdam. Wellicht was de wedstrijd tegen Jong Fc Volendam zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax. Maar het was niet een prestatie om trots op te zijn wat de kleine Braziliaan maandagavond liet zien aan de Dijk. Trainer Adrie Koster was behoorlijk boos op zijn spelers. “Dit is een zeer slechte prestatie.”

Lees verder op Highlow.nl

Related posts