Werknemer VI op non-actief na computerinbraak Ajax

Een werknemer van Voetbal International is op non-actief gezet wegen computervredebreuk. De man die uit Zoetermeer komt, brak in mei in op een computer van oud-voorzitter van Ajax, John Jaakke. Op deze manier haalde hij gevoelige informatie die hij vervolgens aanbood bij VI, die dat dankbaar gebruikten.

Volgens hoofdredacteur Johan Derksen, kwam de man aan met de smoes dat hij de informatie van een vriend had die bij Ajax werkte. De politie heeft donderdag huiszoeking gedaan bij de man en heeft daarbij computers in beslaggenomen. Tevens ging de officier van justitie langs op de redactie langs om onder meer de inlog-gegevens van de digitale inbreker te onderzoeken. De man heeft inmiddels een ’bekennende verklaring’ afgelegd, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Related posts