Emanuelson verwijt De Haan niet selecteren Sno en Drenthe

Volgens Urby Emanuelson heeft Foppe de Haan de uitschakeling van Jong Oranje voor het EK 2009 voor een deel aan zichzelf te danken. “Natuurlijk zijn er goede spelers voor in de plaats gekomen, maar achteraf kun je concluderen dat we de anderen die eerder zijn afgevallen, hebben gemist”, zegt de Ajacied tegenover de Telegraaf. Emanuelson doelt daarmee op de kwestie rond Evander Sno en Royston Drenthe na de Olympische Spelen, maar ook op het eerder afvallen van bijvoorbeeld Luigi Bruins, Ismaïl Aissati en Ryan Donk.

De afgevallen spelers hadden allemaal een belangrijk aandeel in de eerste wedstrijden van de kwalificatiereeks voor het EK in Zweden, toch vielen ze af. “Dat zijn echter keuzes van de coach. Het is wel een feit dat het moeilijk is om automatismen te kweken als er veel wisselingen in een selectie zijn.”

De kritiek van Emanuelson is niet vreemd. De Haan zelf concludeerde na afloop van het beslissende duel tegen Jong Zwitserland zelf ook al dat hij Sno toch nodig gemist had tijdens dat duel (zie eerdere bericht).

Related posts