Ajax reageert verheugd op nieuws computervredebreuk; VI zwijgt in alle toonaarden

Donderdag werd bekend dat een medewerker van Voetbal International gevoelige informatie inzake het rapport-Coronel door had gespeeld aan zijn baas; hoofdredacteur Johan Derksen. De medewerker had zonder medeweten van Derksen ingebroken op de computer van oud-voorzitter John Jaakke. Ajax is blij met het nieuws dat het Openbaar Ministerie actie heeft ondernomen en dat er resultaat is geboekt.

Ajax zegt in een verklaring dat het vooral blij is dat er geen interne lekken binnen het bedrijf zijn. Jaakke had in mei al aangifte gedaan omdat hij het vermoeden had dat er iemand had ingebroken in zijn computer. Ajax en Jaakke reageerden in de persverklaring geschokt te zijn dat het ging om een databasemedewerker van VI, maar ze zijn content dat het niet om een lekkende medewerker binnen Ajax gaat en dat het vertrouwen in de organisatie bevestigd is.

‘Ik ben blij dat nu vaststaat dat de stukken door inbraak uit mijn computer zijn gestolen’, stelt Jaakke. ‘Ajax is bovendien buitengewoon content dat verdachtmakingen richting betrokkenen in het algemeen en Jaakke in het bijzonder onterecht zijn gebleken’, aldus de club in de verklaring.’

Tot op het bot
Derksen was niet op de hoogte van de hack-operatie. ‘De nieuwtjes uit het “Coronel-rapport” zou hij gekregen hebben van “een vriend” bij Ajax, zo vertelde hij mij.’ De Officier van Justitie heeft volgens Derksen tegen diens directeur gezegd dat VI ‘geen blaam’ treft omdat het om een individuele actie gaat. ‘Maar ik ben als hoofdredacteur natuurlijk wel verantwoordelijk en als het consequenties heeft zullen we die zeker nemen.’

Derksen liet voor de radio vooral weten het voorval te betreuren. Wat wij ook treurig vinden is dat op VI.nl nergens iets terug te vinden is over de ontdekking van de computerinbraak. Waar VI, met Derksen voorop, normaal gesproken ieder schandaal tot op het bot uitmergelen zwijgt het voetbalblad, nu het om een eigen medewerker gaat, in alle toonaarden…

Related posts