Sarpong gaat voor plek in de basis

Jeffrey Sarpong hoopt dit seizoen definitief door te breken bij Ajax. De middenvelder kijkt uit naar de confrontatie met Roda jc aankomende zondag. ‘ Een basisplaats is mijn doel dit seizoen, daar werk ik naar toe’. De jeugdinternational debuteerde op zijn zeventiende al bij Ajax, maar speelde nadien vooral in het beloften-team.

Aan het eind van vorig seizoen maakte interim-coach Adrie Koster wel veel gebruik van de middenvelder. Sarpong mocht in de play-off wedstrijden voor de Champions Leaque tegen Heerenveen en FC Twente beginnen in de basis. Sarpong speelde toen als linksbuiten, maar zegt zelf meer voorkeur te hebben als nummer tien.

‘Op tien-in Ajax taal de positie achter de spitsen- ben je toch meer bij het spelletje betrokken en kun je ballen opeisen. Ik ben een speler die graag de bal in de voeten heeft en van daaruit mijn medespelers bedien’. Of Marco van Basten er ook zo over denkt zegt de middenvelder,’ Een basisplaats is mijn doel dit seizoen en daar doe ik alles voor. Dit seizoen moet mijn definitieve doorbraak worden bij Ajax, en zal ik de trainer moeten overtuigen dat ik het kan’.

Related posts