De Haan prijst Vermeer en zegt toch Sno gemist te hebben

‘Het is waardeloos’, reageert Foppe de Haan op de uitschakeling van Jong Oranje. Voor de bondscoach betekent het een afscheid in mineur, aangezien zijn contract medio 2009 afloopt. ‘Als je deze wedstrijd echt analyseert, dan blijven we de eerste helft in de race dankzij Kenneth (doelman Vermeer, red.). En toen we de wedstrijd in de tweede helft echt onder controle kregen, bleek dat we voorin geen vuist konden maken. We misten een balvaste spits. Ik heb na afloop wel heel even gedacht, was Evander Sno er maar. Maar die is er niet bij’, aldus De Haan tegenover VI.

De opmerking van De Haan is opmerkelijk. Na de Olympische Spelen uitte de bondscaoch veel kritiek op Sno en selecteerde hem dan ook bewust niet voor de EK-kwalificatieduels. Daar heeft hij nu dus kennelijk achteraf toch spijt van.

Related posts