Vermeer stopt penalty maar kan uitschakeling Oranje voor EK-21 niet voorkomen

Jong Oranje is al voor het EK voor spelers onder 21 begonnen is uitgeschakeld. Na de thuisnederlaag tegen Zwitserland (1-0) en het gelijkspel tegen Noorwegen (1-1) ging ook het uitduel met de Zwitsers verloren (1-0).

Nederland gaat ook niet door als één van de beste nummers twee naar de play-offs. Het team van Foppe de Haan won de afgelopen twee edities van het Europese kampioenschap nog en begon ook voortvarend aan de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in Zweden, maar in de laatste drie duels werd niet meer gewonnen. Dat lijkt Oranje nu de kop te kosten.


In Zwitserland had Nederland genoeg aan één punt. Tot een kwartier voor tijd leek Nederland ook een punt te pakken. Toen kreeg Oranje echter een penalty tegen, maar de uitblinkende Ajax-goalie Kenneth Vermeer stopte de poging van Fabrizio Zambrella. In de 86ste minuut was het uit een vrije trap van Reto Ziegler alsnog raak.

“Iedereen was stil in de kleedkamer”, zo luidde de eerste reactie van Vermeer. “We zaten er natuurlijk ook dichtbij. Daarnaast gaven we ook gewoon weinig kansen weg. We moesten gewoon een goal maken. Maar dat gaat niet als je bijna geen kansen creëert”, zo beseft de Ajax-goalie.

Related posts