Vooronderzoek naar gedragingen Willem II-fans tijdens het competitieduel met Ajax

Het lijkt erop dat Willem II eindelijk een koekje van eigen deeg krijgt. De Tilburgers houden de Ajax-fans nu al twee jaar aan het lijntje met het opleggen van een verplichte combi naar de stad van de kruikezeikers. Daarbij worden allerlei smoezen verzonnen en vooraf gemaakte afspraken geschonden. De KNVB gaat nu een vooronderzoek instellen naar de gedragingen van de fans van Willem II gedurende het competitieduel met Ajax. Volgens de aanklager van de voetbalbond zou een deel van de supporters voortdurend hebben geprobeerd om de Ajax-aanhang te provoceren.

Na afloop van het duel maakte waarnemers van de KNVB een rapportage op, waarin stond dat fans hadden geprobeerd om bekers vloeistof en ‘andere voorwerpen’ richting het vak met Ajax-fans te gooien. Mocht bij het onderzoek blijken dat er daadwerkelijk iets strafbaars is voorgevallen, dan kan de club uit Tilburg een straf tegemoet zien.

”Willem II betreurt het zeer dat het door toedoen van eigen supporters opnieuw een straf boven het hoofd hangt en zal alles in het werk stellen om de daders op te sporen en te straffen”, zo verzekert de Brabantse club op de eigen website.

Eens kijken welke smoes Tilburg volgend jaar weer gaat verzinnen om de Ajax-fans een combi op te leggen. Kijk eerst maar eens goed in de spiegel Tilburg!!

Related posts