Ajax was het laatste kunstje voor Samuel Kuffour

Samuel Kuffour zal niet meer als professineel verschijnen op de voetbalvelden. De verdediger zette een punt achter zijn carrière, waarin hij verschillende malen succes boekte. Door het besluit van de Ghanees, mag Ajax zich de laatste werkgever noemen van de speler. In de zomerstop werd er nog in de media gesuggereerd dat de 32-jarige Kuffour, die slechts een half jaar uit kwam voor Ajax, naar de Russische velden zou vertrekken. Hij werd in verband gebracht met FC Khimki. Dit blijkt nu echter niet te kloppen.

Kuffour maakte naam in de Bundesliga namens Bayern München, waarmee hij onder meer in de 2001 de Champions League won. Na zijn vertrek naar AS Roma ging zijn carrière vrij snel bergafwaarts. Ajax zag in hem de ideale opvolger van Jaap Stam, maar in de enkele wedstrijd die hij speelde voor Ajax kon hij zich niet bewijzen. Het contract werd dan ook niet verlengd.

Related posts