Voormalig Arena Directeur Jan Gaasterland overleden

Jan Gaasterland is overleden. Gaasterland was van 1994 tot 2000 directievoorzitter van de Amsterdam ArenA. Hoogtepunt in die periode was de opening van de ArenA, het eerste multifunctionele stadion van Europa, op 14 augustus 1996.

Voordat Gaasterland aan de slag ging als stadiondirecteur was hij twaalf jaar directeur van de stichting CPG (Collectieve Promotie Geluidsdragers). Op 1 juli 1994 werd hij benoemd tot directievoorzitter van de Amsterdam ArenA. De ArenA werd in 1996 officieel geopend door koningin Beatrix. Kort na de openingshandelingen en -festiviteiten speelden Ajax en AC Milan de eerste wedstrijd in het gloednieuwe en multifunctionele stadion. Na Euro 2000 ging Gaasterland met pensioen en gaf hij de leiding over het stadion over aan Henk Markerink.
Jan Gaasterland is 64 jaar geworden.

Related posts