Heitinga: Marco van Basten heeft me nooit kunnen vertellen wat ik fout deed

John Heitinga raakte afgelopen zomer vlak voor het Europees kampioenschap zijn basisplaats kwijt. Dat kwam zeer onverwacht voor de verdediger, zegt hij in gesprek met OnsOranje.nl. “Marco van Basten heeft me nooit kunnen vertellen waarom ik ernaast kwam te staan of wat ik fout deed. Ik weet dus niet waarom ik niet speelde”, zegt Heitinga in gesprek met het Oranje-portaal van de KNVB.

In de aanloop naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland was de oud-Ajacied steevast een basisklant onder Van Basten. De huidige trainer van Ajax koos echter vlak voor het begin van het kampioenschap voor verdedigers Joris Mathijsen, André Ooijer en Khalid Boulahrouz.

“Ik denk dat Van Basten op gevoel voor een ander heeft gekozen en dat is zijn goed recht. Als je dan met 3-0 van Italië ne 4-1 van Frankrijk wint, heb ik echt niets te zeggen hoor.”

Related posts