Leonardo kan nog steeds per direct naar Qatar

Leonardo zag een overgang naar NEC afketsen, maar kan nog steeds op zeer korte termijn naar een nieuwe club vertrekken. Al Sadd uit Qatar heeft bovengemiddelde interesse in de Ajacied. Op Ajax.nl legt technisch directeur Danny Blind uit waarom hij nog steeds kan vertrekken. “Er is interesse voor hem uit een land dat niet gebonden is aan de regel dat er voor 1 september getransfereerd moet zijn, dus wellicht gebeurt daar nog wat”, aldus Blind.

Hans Coret, de zakelijk adviseur van Leonardo, blijft op de vlakte over een mogelijk vertrek van zijn cliënt naar Qatar. “We wachten rustig af. En als ze niet concreet worden blijft hij gewoon bij Ajax”, zegt Coret in De Telegraaf.

Toch blijft het ook mogelijk dat Leonardo in de winterstop wellicht toch nog naar NEC verhuisd. Maandag bereikten de Nijmegenaren een akkoord met Ajax over de transfer van Leonardo, maar NEC bereikte geen overeenstemming met de speler. De hoge eisen van Leonardo gooiden roet in het eten van NEC. “We werden het met Leonardo niet eens over zijn voorwaarden. Helaas, maar boos zijn we niet”, reageert Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, in het AD. De bestuurder sluit niet uit dat een transfer van Leonardo naar NEC definitief van de baan is. “Zeg nooit, nooit”, aldus Aalbers.

Coach Mario doet in De Gelderlander uit de doeken hoe alles in zijn werk is gegaan. “We hadden eerder al een keer in Wageningen gesproken. Toen had hij al te kennen gegeven graag naar NEC te komen. Maar kwamen we er met Ajax nog niet uit. Maandag bereikten beide clubs echter overeenstemming en zijn we tijdens het gala (waar de trainer van de Nijmegenaren op dat moment aanwezig was) met Leonardo apart gaan zitten.”

Waar NEC verwachtte de deal snel te kunnen bezegelen, bleek de speler plots minder makkelijk te vermurwen. “Leo kwam met aanvullende eisen die hij eerder niet genoemd had. Misschien gokte hij dat de tijdsdruk in zijn voordeel zou werken. Ik heb het laatste uur van het gala niet eens meer gezien. Maar na intern overleg hebben we besloten de onderhandelingen af te breken”, aldus Been. “We hebben er echt alles aan gedaan, maar als we met zijn voorwaarden akkoord waren gegaan, zou dat slecht zijn geweest voor NEC”, zegt de oefenmeester nog in De Telegraaf.

Related posts